Eski adres, yeni bir yüz



Sadelik maceramız pek verimli geçmedi. Blog usulü mizanpajda gerçi okumak istediğimiz yazıyı dikkat dağıtan unsurların tacizinden uzak bir şekilde, büyük bir rahatlıkla okuyabiliyorduk. Fakat sitenin diğer unsurları bu arada ebediyen gözlerden uzak kalıyordu. Bu durum, bir orta yol arayışını tetikledi.

Yoğun araştırma ve denemeler, şu anda görmekte olduğunuz template ile sonuçlandı. Bu şablonda, sadelik ve rahatlıkla birlikte, sitenin genel manzarasını da görebilme ve bir gazetenin sayfaları ve sütunları arasında dolaşır gibi yazılar bölümler ve yazılar arasında dolaşma imkânını yakalamış bulunuyoruz.

Bu arada, umitsimsek.blogspot.com şeklindeki adresimizi de daha kısa ve kullanılışlı olan özgün adresimize, yani yazarumit.com adresine yönlendirdik. Siteye erişmek için herhangi bir şey yapmanıza gerek yok; hangi adresi yazarsanız yazın, “enter” tuşu sizi yazarumit.com adresine ulaştıracak.

Uzun zamandır ihmal ettiğimiz bölümler de bu değişikliklerle birlikte tekrar canlanma imkânını bulacak inşaallah. Bunların başında, halen yayında kitaplarımızın tanıtımı ve onlarla ilgili yorumlar geliyor. İki yıl boyunca Açıkdeniz dergisinde yayınlanan yazılarımız da kendilerine ayrılan köşede peyderpey yer alacak. https://www.youtube.com/yazarumitsimsek adresinde yer alan YouTube videolarımıza ise, peyderpey sitenin Video bölümünden de erişmek mümkün olacak. Ancak site içeriği oldukça yüklü olduğundan, bütün bunların tamamlanması zamana ihtiyaç gösteriyor. Tabii, bütün bunlar, ne kadar uzarsa uzasın, sitenin olağan düzenini herhangi bir şekilde etkilemeyecek. Bilâkis, bu yeni dönemde daha da dinamik bir şekilde beraber olacağımızı umuyoruz.

Sayfaların sağ alt köşesindeki “Buradan Bana Ulaşabilirsiniz” başlıklı şablon, mesajlarınızı bir tık’la ulaştıracak şekilde düzenlendi; kolaylıkla ve dilediğiniz sıklıkla kullanabilirsiniz.

-- Ümit Şimşek