Selçuk Belediyesi kime hizmet ediyor?

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, Türkiye’yi bir Hıristiyan ülkesi olarak tescil ettirmek için kolları sıvadı.

Ak Partili Başkan, ilçeye çok büyük bir Meryem Ana heykeli yaptırmak için temaslara başladıklarını açıkladı. Eğer Başkan bu hayalini gerçekleştirirse, yapılacak olan heykel, Amerika’nın ünlü Özgürlük Anıtı ve Brezilya’nın Kurtarıcı İsa heykeli gibi dev bir heykel olacak.

Konuyla ilgili açıklamasında, Başkan Bakıcı, “Bu Amerika’daki Özgürlük Anıtı veya Rio de Janeiro’daki Cristo Redentor (Kurtarıcı İsa) heykeli gibi görkemli olacak. Bunun için de birkaç yatırımcıyla görüşmelerimiz sürüyor. Heykel için yer tespit çalışmaları da aynı şekilde devam etmekle birlikte Bülbül Dağı etekleri ağır basıyor. Heykelin yapısı, görünümü, ulaşımı gibi konularda uzmanların da görüşlerini alıyoruz” dedi.

Bakıcı’nın kendisine örnek aldığı Kurtarıcı İsa heykeli kaidesiyle birlikte 38 metreyi, ağırlığız da 1145 tonu buluyor. Özgürlük Anıtı ise kaidesiyle birlikte 93 metre boyunda.

Heykel virüsü

Bazı Ak Partili belediyelerde bir süredir heykel merakının esrarengiz bir şekilde yer etmeye başladığı gözleniyor. Başkanlığının ilk yıllarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş çok uzaklardan görünecek bir semazen heykeli dikme arzusunu izhar etmiş, ancak tepkiler üzerine bundan vazgeçmişti.

Bu arada Üsküdar Belediyesi de hiç alâkasız bir şekilde Üsküdar’ın ortasına bir timsah heykeli yerleştirmiş, ancak tepkiler karşısında bu çirkinliği ortadan kaldırmak zorunda kalmıştı.

Fatih Belediyesi ise bir süredir ısrarlı bir şekilde ilçeyi heykellerle donatmaya devam ediyor. Yeni Cami önüne dikilen simitçi heykeli ile Sultanhamam’daki hamal ve terzi heykelleri, belediyenin ilçeye “kazandırdığı” eserler arasında.

***

Ak Partili belediyelerin heykel merakı ile ilgili diğer haberimiz:

http://www.yazarumit.com/fatih-belediyesine-heykel-virusu-girmis/